Torsdag 18 april 19:00

Horntrio från Storbritannien

Tre prisvinnare – på horn, violin och piano – i ett program där romantisk skönklang möter det mångsidigt samtida. Valthornets djupa, varmt expressiva röst har lockat åtskilliga tonsättare genom musikhistorien. Det är också ett ytterst svårbemästrat instrument. Passa på att njuta av Brahms skönt naturinspirerade horntrio med en sann solist på instrumentet.

Musik av Brahms nära förtrogna, Clara Schumann, fortsätter det melodiskt vackra spåret. Och så något helt nytt, en världspremiär i form av ett nyskrivet verk av den i Sverige verksamme Matthew Peterson.

Hornisten Ben Goldscheider är flitigt anlitad som solist hos en lång rad av de större orkestrarna i Europa vid sidan av ett omfattande musicerande i olika kammarmusiksammanhang. Callum Smart, violin, framträder med Storbritanniens och Nordamerikas ledande orkestrar och spelar ofta kammarmusik. Pianisten Richard Uttley framträder både som solist och spelar kammarmusik på scener i Storbritannien och resten av Europa.
Medverkande

Ben Goldscheider, horn
Richard Uttley, piano
Callum Smart, violin

Konserten äger rum i Baptistkyrkan Hudiksvall. Biljetterna släpps en månad innan konsert och kostar 150 kronor för medlemmar och 200 för icke medlemmar.

Rulla till toppen