Fredag 18 november, 19:00 2022

Baptistkyrkan, Hudiksvall

Dudok Quartet

Judith van Driel och Marleen Wester violin, Marie-Louise de Jong viola, David Faber cello

Program

WA Mozart Stråkkvartett nr 23 F-dur K590
P Tjajkovskij Stråkkvartett nr 2 D-dur op. 11

Paus

D Sjostakovitj Stråkkvartett nr 5 B-dur

Dudok Quartet från Amsterdam har fått ett rykte om sig som en av de mest kreativa och mångsidiga unga kvartetterna i sin generation. Gruppen är engagerad i att skapa unika och eklektiska program för att engagera sina publik på nya och fantasifulla sätt.
Ensemblen har uppträtt på många av de stora europeiska arenorna och festivalerna inklusive Wien Konzerthaus, Beethoven Haus Bonn, West Cork kammarmusikfestival, Festival Quatuors à Bordeaux och Amsterdam String Quartet Biennale, Heidelberg String Quartet Festival med flera.
Som ensemble har de studerat på Hochschule für Musik i Köln med Alban Bergkvartetten och senare på Dutch String Quartet Academy med Marc Danel från Danel Quartet.
Kvartetten har vunnit flera tävlingar och priser, däribland priser vid Bordeaux International String Quartet Competition och Joseph Joachim International Chamber Music Competition Weimar samt det prestigefyllda holländska Kersjes-priset (2014).
Dudok Quartet Namnet har de tagit efter den kände holländska arkitekten, kompositören och musikälskaren Willem Marinus Dudok (1884 – 1974).
https://dudokquartet.com/

Entré 160 kr, medlemmar 120 kr, barn och ungdom under 20 år samt SFI-elever gratis
Inget förköp. Kassan öppnar 18:00 konsertdagen

J

Rulla till toppen