Meny Stäng

Söndag 8 oktober 15.00

Arméns musikkår och Kalle Moraeus på Hudiksvalls Kulturhus!

Nu möter en av landets mest älskade och mångsidiga musiker, Kalle Moraeus, Försvarsmaktens största ensemble, Arméns musikkår. Resultatet blir en spännande konsert fylld av folkmusik, poplåtar och marscher.
På programmet finns Gärdebylåten, Koppången, Underbart och Hälsinge regementes marsch. Bland annat!

Arméns musikkår består av 53 heltidsanställda musiker. Kåren är en del av Livgardet och stationerad i Stockholm. Tack vare kårens storlek och dess musikaliska bredd kan den genomföra upp till 200 framträdanden per år. Kårens huvuduppgift är att förse statsceremonielet med musik; vaktparader vid Stockholms slott, statsbesök, audienser och kungliga högtider för hovstaterna och regeringen.
Arméns musikkår har deltagit i tattooer i Norden, Frankrike och Schweiz och dess konsertverksamhet för allmänheten rymmer musik från barock till nutid, såväl konst- som populärmusik.

Dirigent Eric Solén är utbildad konsertpianist och dirigent vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och fick sitt genombrott när han vann Kungliga Operans dirigenttävling 1996
Han har vunnit priser i flertalet internationella dirigenttävlingar och har etablerat sig som en uppskattad gästdirigent.

Kalle Moraeus är född i Orsa och började spela mandolin som fyraåring. I hans familj fanns all slags musik från Beethoven till Zappa och så klart mycket folkmusik.
Han studerade violin på Musikhögskolan i Göteborg och blev därefter medlem i Kungliga Filharmoniska Orkestern. Kalle Moraeus har aldrig släppt folkmusiken och en dag 1987 ringde Benny Andersson och frågade efter fioler till en inspelning. Orsa Spelmän bildades och de har förutom egna spelningar och framträdanden med Benny Anderssons orkester även deltagit i Melodifestivalen.
Kalle Moraeus är också svensk mästare i luftgitarr och en uppskattad TV-personlighet och programledare för bland annat Så ska det låta.