Onsdag 22 februari 19:00 2023

Nordic light Duo ”Sagolikt”

Baptistkyrkan Hudiksvall

Sagolikt är en romansafton som hämtat inspiration från Elsa Beskows underbara sagovärld i
Vilken hennes sagor och målningar ligger som en röd tråd genom hela programmet. Genom valet av romanser och pianostycken, högläsning och utställning av 15 fotograferade originalmålningar från Elsa Beskows sagor, så får publiken njuta av en helafton i sagornas förlovade värld. Sånger och pianostycken har valts som passar till sagornas handling och mellan musiken läser de stycken och visar 15 fotograferade originalbilder ur dessa. Eftersom Daniel Beskow har släktband till Elsa Beskow, hans fars farmor, så har de rättigheterna till dessa bilder, som finns i familjens ägo.
Josefine Andersson studerade vid Operaakademiet i Köpenhamn. Och efter sin examen har hon arbetat i flera av de Skandinaviska operahusen, tilldelats många utmärkelser och stipendier, bland annat Jenny Lind år 2012 och Remerts talangpris 2013 Samt Kungliga Musik akademien pris.
Daniel Beskow har efter sin debutkonsert i Köpenhamn etablerat sig som en av Skandinaviens mest intressanta och spännande konsertpianister. Han har redan gjort omfattande konsertturnéer i Skandinavien som solist och kammar-musiker, bland annat hörde vi honom i Kammarmusikserien med ”Winterreise” för några år sedan. Daniel är vinnare av flertalet priser och utmärkelser.
Musik blir det av Stenhammar, Grieg och Schumann, Petersson-Berger med flera


www.josefineandersson.com/a-nordic-love-affair
http://www.daniel-beskow.com/
Sagolikt Josefine Andersson & Daniel Beskow – YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=jL7Hu9Prpu0

Entré 160 kr, medlemmar 120 kr, barn och ungdom under 20 år samt SFI-elever gratis
Inget förköp. Kassan öppnar 18:00 konsertdagen

Rulla till toppen